September 9, 2009

9.9.09 - Aku Naik Lori

Sebuah pengalaman berbaur eksotik aku nak kongsikan bersama di sini. Di waktu angka 9 bergerak menggantikan angka 8 pada posisi tarikh, di kala pengantin Cina ghairah nak kahwin pada hari itu dan di saat orang kita sedang sebok membeli juadah di bazar Ramadhan, aku dan Fitri terpaksa melepak asmara bersama ayam percik di dalam kereta (Harry).

Tiba-tiba, oops bukan tiba-tiba la ... actually dah beberapa hari dah sebelum tu Harry bagi signal dia sakit. (Harry :Please la, I need panadol Bong, my back pain!)

Harry nya clutch plate dah haus, tapi tuan dia buat xtau jer ... tangguh2 dan tangguh. Last2 makan tuan! Lallala ...

Agaknya Harry merajuk kot, perhaps lately slalu jer sebut pasal Grand Livina dalam Harry. Ekeke ... Pastu nak kata 'busuknya' mulut orang posa ni, bila Fitri terkeluar kata2 azimat, "Esok taknak bawak Harry dah la ..." =P

Yg sebenarnya Fitri taknak bawak Harry tu sbb nak g antar Harry ke workshop esoknya, sebab Mickey dah leh kuar atas jalan ... cos Myeg baru je hantar roadtax kat aku, tengah hari tu. Delay sehari sebab masalah teknikal insurans. Tu yg Fitri cakap gitu. Tak semena tetiba trus xleh masuk gear. Kereta yg bergerak trus terapung dan ilang power ... seb baik sempat berenang2 ketepian. =P

Memang best la, dok di lane kiri jalan masa jalan tgh dramatic punya jem. Fuhh ... pameran sekejap. Call lah Etiqa tow-truck. Tapi customer service dia mmg aku nak complain sketla, ape yg kami tanya sume xtau. Takde jawapan pasti yg diterima. Sumenya aa .. aa .. aa. Sampai ilang kesabaran gak la aku yg puasa ni. =(

Lebih kurang 7.15pm baru tow-truck sampai. Dapatla aku naik lori tu. =P Tapi agak menduga buku lali jugak ar masa aku nak 'panjat' lori tu. Mana taknya, aku dah la berbaju kurung. Maunya terbalek aku, kalo x ati2 masa nak 'panjat'. Ekeke ...

Alhamdulillah, Alex, driver lori tu agak prihatin selepas terpegun dengan ketaksombongan Fitri, dia tak lokek nak hantar kami pulang sehingga ke rumah selepas slamat parking kan Harry dekat Bengkel Kita. Terharu gak la bila dapat naik lori, sbb sepanjang hidup ni xpnah dpt naik lori =P. Ni la yg org kata, "Takde pasal cari pasal."

Ni gambar aku amek, masa tgh boring lam lori ... Masa tu confirm la tgk org laen lam keta masing-masing seronot ja ... aku lak dok lam lori ni mengusung keta kat lakang ... ni lah maksud 'bawak keta' yg sebenarnya ... ekeke ...

Sekeping malam di dalam lori...


Tangan ketaq xbukak posa lg, tu yg gambaq goyang...


Di suatu simpang...di kala rembang...


Peringatan untuk semua, sebelum memulakan perjalanan jauh balik kampung Hari Raya nanti, pastikan kereta anda berada di dalam keadaan selamat! Alhamdulillah Harry dah sihat selepas berhabes RM800++ utk clutch plate dan tayar skali!

Jom balik kampung! InsyaAllah, kami bertolak pas kol 12pm Jumaat ni. Jangan ikot kami tau, taknak reramai nanti jem! Ehehe ... Selamat memandu!

5 comments:

Panthers said...

elok la , keta hang RM800 kena, keta aku rm1000 kena haria..punggah...

kita jumpa le kat tengah highway nanti yer...aku rasa mesti jem nak mampuih malam jumaat ni sebab dlam 20 orang aku tanya balik kampung bila? 17 orang jawab jumaat malam hhuhuuhu

ShaSiNChAn said...

ahahaahha..
tu la kan Harry kan
mlt tuan Harry busuk sgt..
kan dh misunderstood dh..kan dh majuk..huhu..
tp oklah Harry majuk..dpt gk tayar br tuuuuuuuuuu...
lgpun Harry tau, tuannya byk pulusssssssssss...ehehehe..

redanna said...

aduh...so kesian...selamat hari raya!!

arzlie-alya said...

hehhe..bila nk renew ins. dgn allianz..leh tow free upto 450km..

diha_fitri said...

dr Allianz dh convert ke Etiqa...tow free, tp upto 50km jer...Allianz smpai 450km ke? To be change nx yr! Uhuhu