July 24, 2009

Diari Terbuka Diha

Mak Didoakan semoga ibu cepat sembuh ...


Diariku,


Terlalu banyak yang aku nak catatkan sepanjang 2 minggu kebelakangan ni ... Perihal kehidupanku yang sedikit berubah ... Setelah aku memulakan kerja baru di tengah2 jantung kota metropolitan. Perihal famili mertuaku yang kini kesedihan setelah ibu mertuaku disahkan menghidap kanser semula ...

Semuanya berlaku terlalu pantas ... Memang aku xnafikan, perjalananku ke tempat kerja yg jauh agak memenatkan, mungkin juga sebab baru di peringkat permulaan jd aku maseh blom biasa. Tambahan lg, the differences between former location workplace dgn present workplace jaraknya memang besar. Drpd sekelip mata dh sampai tpt keje, kini ... sampai terlena dalam perjalanan, pastu terjaga balik belum sampai2 lg... =)

Alhamdulillah, I'm alright, don't worry. I love my present work. Cuma to Abang, aku mohon restumu berpanjangan ... Maafkanku kerna skrg aku xdpt masak dinner utk kita for weekdays. Tapi sekurang2nya kita dpt candle light dinner sama-sama di luar, kan? Hehe. Maafkanku juga kerna kekadang tertidur di sofa ... Oops, hehe. Terima kasih sayang, kerna tolong buat kerja rumah. I really appreciate it. Love u.

The hardest time pabila seluruh famili mertuaku dikejutkan dengan berita ibu mertuaku disahkan menghidap kanser semula ... Disebabkan perubatan moden tidak lagi sesuai dgn ibu, famili membawa ibu berjumpa seorang ustazah yg pandai berubat tradisional di Alor Setar. Kesian Fitri, aku nampak kemuraman di wajahnya. Namun itu tdk mematahkan semangatnya, dia masih cekal menjalankan tanggungjawabnya sebagai anak lelaki tunggal, suami dan pekerja.

Kalo ikutkan badan, memang penat sgt, tp itulah part and parcel of life. Aku cuma balik kejap je skrg ni kat rumah, nak siapkan kerja rumah. Pasni nak pergi tengok ibu lagi ... Keadaannya semalam selepas seminggu berubat agak kurang stabil. Kesian Abah, dia dah xsenang duduk. Tapi kata ustazah tu, ini mungkin komplikasi ubat yg tgh melawan dgn penyakit. Ape pun, aku doakan semoga semuanya akan bertambah baik ... Yang penting, walau apapun yang berlaku, kita jangan lupakanNya ... AMIN

2 comments:

arzlie-alya said...

banyakkan berdoa k? insyaALLAH sumanya akan selamat~

shasinchan said...

to my deary sista..
be patient k..
u have to be strong like abg fit..
aishah doakan smg smuanya akan kembali spt biasa..
percayalah..apapun yg jd
ada hikmah di sebaliknya yg adakalanya kita x sdr..
tp Allah x kan uji seseorang tu kalau kita x mampu hadapinya..
i know u r very strong enough to face all the things happen now..
anything, just let me know..
insyaallah,i will always be at ur side..