April 15, 2010

The Unforgettable Birthday

Birthday flowers...


Alhamdulillah, umur aku dh mencapai 28thn tahun ni. Dan aku baru jer lepas menyambut sambutan hari kelahiran aku 2 hari yg lalu. Hari yg paling bersejarah dlm diari hidup aku. Hari yg paling bahagia. (Senyum sampai ke telinge ..)

Birthday aku kali ni jatuh pada hari Rabu, so aku keje seperti biase. Xde plan pun nak cuti sbb keje belambak perlu aku siapkan. All urgent pulak tu.

Without my knowing actually my officemates plan buat majlis harijadi. Dlm pukul 11 pagi mcm tu, Mazidah sms aku, dia kuar jap, teman Jess g beli brg. Aku noted jer lah ... Tak pikir pape pun sbb aku masih bergelumang dengan keja menimbun atas meja.

Tapi diorg kantoi bila time nak simpan kek Chocolate Indulgence from Secret Recipe tu kat dlm fridge kt pantry, aku pulak ternampak ... hehe =P

Takpelah, aku just senyum2 sambil sambung blk wat keje. ;)

Tengah hari sket Kak Ros pulak sampai bawak hidangan lain termasuklah bihun dan roti jala ... Perrgh ... wangi bau makanan tu bila dlm air-cond, sampai my boss, Brandon dah xboleh buat keje ... cepat2 dia suruh secretary big boss tu telefon our Township Head balik sbb occassion should start at 12.00pm.

Tp delay sejam gak la sbb our Head of Township ade meeting kat Pavilion, Bukit Jelutong. Selain tetamu VIP our Head of Township, Kak Ros ade jugak invite beberapa lagi Asst. Vice Presiden projek office Bukit Raja.

Dan majlis pun bermula lebih kurang pukul 1 pm. Actually sambutan hari jadi yg disambut di Sales Gallery ni diadakan utk menyambut harijadi 3 org staff BBR yg jatuh pd 10, 11 & aku ... 14 April. Disebabkan 10 & 11 April falls on weekend, aku amat berbesar hati lah sebab sambutan dipilih untuk diadakan pada harijadi aku, 14/4/2010. (hari lucky sedunia...kikiki)

Majlis dimulakan dgn ucapan ringkas serba tak formal oleh En. Zul (Head @ VP). Lepas tu dia mintak kami (birthday person) sorang2 bg ucapan sebelum start makan. Huhu ... lepas ucapan simple, diorg nyanyi ramai2 utk kami bertiga (Mazidah, George & aku). Haish, malu la plak kena nyanyi camtu ... hihi. Neway tQ for u all. Korang memang best!

Lepas makan2 aku terus g solat Zohor, sebab nk sambung blk wat keje yg super urgent supaya aku dpt cuti Jumaat ni sampai Isnin next week utk ke Cameron Highlands (Complimentary birthday treat from my hubby ♥).

Lepas Zohor, aku terus duduk kat meja aku sambung keje. Tiba2 Kak Lily panggil aku.

"Diha, ade org nak jumpe."

Aku pun dgn blur2 keluar la ... Dlm fikiran, tertanya2 jugakla sape nak jmpe ... sbb I am quite new here, plus I rase xde urusan dgn sesape sampai org tu kena datang dan jmpe aku, dan aku fikir jugak, "biar btol Kak Lily ni" ... =P

Sampai je kat arena galeri, aku cari who's waiting for me. Kak Lily tunjukkan aku org tu. Skali pandang, mcm hero citer Cina, dua kali pandang memang xknal. Aku xnampak dia holding pape lg ... Lepas 2 kali sengih and aku masih lg xsengih back sebab blur2, baru dia toleh sepenuhnya dengan sejambak roses pink and white dr Maple Flower Bouquet kt tangan.

Aku tersenyumla sambil tengok kt Kak Lily. Bila delivery man tu menghampiri dan hulur je bouquet tu kat aku dan di saat aku sambut je bunga tu dengan senyuman, sume SC tepuk tangan. Saat inilah yg paling aku xdapat lupekan. Sebab aku cuma nampak Kak Lily, Kak Raja dan Eunice sebelah kanan aku jer yg menyaksikan situasi aku tu dan bg tepukan, rupenya Jess, Mazidah dan George yg berada sebelah kiri (agak jauh sket) pun turut serta menyaksikan dan bg tepukan hoo yeh, hoo yeh ... =)

OMG cantik sangat jambak bunga tu. Yall buat my birthday the best ever. Pasti xdapat aku lupekan buat selamanya. tQ2 very much.

Di kesempatan ini, aku nak rakamkan ucapan terima kaseh xterhingga buat sume yg telah menjayakan majlis hari lahir aku especially my boss, the main sponsor MAN for this birthday bash, Mr. Brandon for ur kindness. Tak lupe juga buat Kak Ros yg bersusah payah menyiapkan juadah. SC sekalian yg membuatkan idup aku lebih ceria dan rasa dihargai. Special thanks also to Head of Township, En Zul kerana sudi memeriahkan majlis. To Kamil too, tQ dtg mkn, hehe. And last but not least, to Kamil's boss, Asst. Vice President I, En. Bakar for the cute mug. Thanks alot ya!! U all mmg rock!

Note : For my beloved hubby, tQ for the gold bracelet. LOVE IT SHOO MUCH.

4 comments:

DarkSky said...

saye gak yg kene bile kantoi ade tag price, wakaka..

tapi tu kire okay la dari beliau sound rambut saye, hampeh sungguh.. old fashioned punye org..

diha_fitri said...

hehe...siap bukti, dh xleh kata ape dh...

ala, bab rambut tu teguran publisiti namanya...

-ummu amin- said...

happy birthday auntie diha!! -amin n saeed-

diha_fitri said...

Alooh comelnya Amin & Saeed. tQ2, nanti Aunty lanje skrem, nak x?? ;)