April 3, 2009

AF7 - No Transformation Found!

Isma, Akim, Aril & Yazid Af7
Transformation??
After more than a month browsing the diary and concert, sorry to say, I can see only the same and usual things is running in the af7 programme. Besides that, a kind of virus called "diva style is detected. Huhu =P

1. To call Tiara Jacquelina as Principal Tiara
2. To call Ida Nerina as Aida Gorgeous

The Scanning ...

I think the contestants in this programme are quite competitive for this season. Till last week's concert, there are 4 contestants, who have been selected by both the lecturers and voters to be the excellence stars - Isma, Hafiz, Aril and Akim. Unlike the last season, we can see only Stacy is really going for the gold. But for this season, there are several contestants who will challenge the game until the last stage.

Identifying ...
1. Isma - Akak kite sorang ni dah umo 30 tahun. Anak 5. Suke tengok gaya keibuannya. Pastu sebut nama anak-anak dia satu-persatu, last skali Marcella. Hehe. Satu lagi nak highlight, Kak Isma ni muka, aura, dan perwatakan dia sama la dengan Siti Nurhaliza!

2. Hafiz - Cian tengok dak Hafiz ni, dia terpinggir disebabkan perwatakan dia yang terlalu pendiam dan baik-baik alang gitu. Apa pun, Hafiz adalah seorang peserta yang sudah ada ciri-ciri bintang yang bakal bersinar!

3. Aril - Peserta lelaki ni lah favourite aku. Shuffler. Aku paling suke tengok keletah nakalnya. Tak habes2 menyakat orang, ya ampuun. Aku rasa dia boleh jadi ikon artis Malaysia yg pertama mempunyai rupa Korea! Huhu.

4. Akim - First skali, masa tengok audition, aku pilih mamat ni sebagai favourite aku sebab suara dia special. Tapi lepas tengok diari time dia nak cari backup singer untuk lagu Buronan Cinta tu, aku terus decide nak tukar favourite. Sebab si Akim ni bukan cakap nak cari Backup Singer, tp dia tanya sapa nak jd 'backing' dia. Pastu bila peserta lain xlayan, dia cakap xde 'human sense' pulak. Sorryla Akim, hang budak sangat. Pastu marah si Hafiz pulak. Kesian Hafiz ...

5. Yazid - Peserta yang pandai break dance ni aku and Fitri gelarkan dia 'Slash'. Hehe. Mamat ni mmg nampak brutal giler la ... Muka dia ada iras Adlin Aman Ramli. Tapi bila bercakap sangat hampeh. Korang xcaye, korang tengokla sendiri diari. Walaupun begitu, dia tetap ada peminat, Zizi dah mula tangkap cintan dengan mamat ni, siap bagi cincin kat Yazid tu sebelum keluar mlm konsert ke-4 aritu.

6. Qhaud - I think, I suka jugak budak ni, sebab muka dan perwatakan dia dalam diari sweet2 and nampak alim2 gitu.

7. Aisyah - Cute and kecik2 cili padi. Peserta favourite Fitri.

8. Sidi - Tak sabar nak tunggu bila la mamat ni akan terkeluar. Sampai Fitri marah aku, apelah dosa budak tu, katanya =P

9. Claudia - Tak best, xde faktor-x. Sama je cam penyanyi karaoke lain =P

Lastly, this AF7 commentators are not so happening and daring except for Adlin. Adlin too cannot make it as we already know what he will comments and how he will spells the spam. This contributes AF7 programme to be a bit slow. I think we should download Edrie Hashim more ... for a better anti-virus! Maintain Adibah Noor and uninstall Dato' like Khadijah Ibrahim for more speed. Click finish.

2 comments:

eimma"s said...

saya xtgk af pom kak..cam xbest je..

diha_fitri said...

Eimma, akak de dgr org komen af7 ni kan, kalu xtgk pun xpe, xrugi ... Akak setuju. Tp akak tgk jugak, sbb sker tgk gelagat Aril. Heheh ...