September 25, 2008

Hari Raya Brings People Closer Together In Kampung

hamper raya

Tak sabarnya, dah seminggu aku pendamkan mood raya ni dalam hati. Mana taknya, setiap pagi dalam minggu ni nak pegi opis jer, mesti mood ilang ... kira kalo ade pun separuh je la, tu pun masa dlm bilik bersiap nak g opis, pas kuar sebelum sampai ke pintu nak keluar rumah, lepas melalui ruang tamu, nampak tv tayang orang ramai balik kampung, pastu nampak kuih raya berbalang-balang atas kabinet dapur pastu masuk pulak lam keta, bukak radio, ke udara pulak lagu raya....sume pasal raya! Pasal keja xde motivasi langsung.


Sampai opis jer, mood keja memang dah low gila, tahap bateri hp kong bunyi tut-tut mintak dicaj semula. Seluruh hati dah sampai kampung berhari raya. Siap main bunga api lagi. Cuma jasad jer kat tempat keja. So otak masing-masing -["Esok aku bawak cd raya kita pasang ok"], Muncullah plan-plan untuk menghiburkan hati dan menyemarakkan mood raya masing-masing.

Finally, hari yang dinanti telah tiba, esok aku and my darlink akan berkonvoi balik kampung (penang) dengan cousin dia sama-sama. Kami plan pukul 12.00 tgh malam nak gerak coz nak elak jem. InsyaAllah.

Sebelum sampai rumah mak nanti, hubby plan nak pekena Nasik Kandaq Subaidah kat Bagan for sahur. Maklumlah, bulan puasa ni, sume mengidam...

So, warga penang, see ya guys...!~ Watcha!!

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.

3 comments:

princessanna said...

diha and fitri,
selamat hari raya aidil

arzlie+marlya said...

pekena kat kassim mustafa lagi best, yg xmau mkn nasik leh try roti nan & aym tandoori dia..perghh~!

leo said...

banyak tempat fav lagi nk g sahuq ni sebenar nya tu salah satu la dekat ngan hi-way..ada masa lagi tu..tu belum lagi a + m Nasi Kandaq Bistro..HAha..lagi best kot..